نوشته شده توسط : مهگل فرشچی

آموزشگاه موسیقی

در این مقاله وب‌سایت آموزشگاه موسیقی پارسه می‌خواهیم به شرح بیوگرافی و متد زولتان کدای برای آموزش موسیقی بپردازیم. زولتان کدای موزیسین مجاری است که با متدش راهی برای توسعه مهارت‌های موسیقی و آموزش مفاهیم موسیقی به خصوص به کودکان ارائه می‌کند.

در متد زولتان کدای مهارت‌ها با توجه به توانایی‌های کودک آموزش داده می‌شود. اصل اساسی در متد کدای استفاده از حرکات ریتمیک است. با توجه به اینکه متد کدای در واقع برگرفته از مجموعه روش‌های خوب قبلی آموزش موسیقی کودک است؛ باید بگوییم او توانسته است ارتباط خوبی بین آنها ایجاد کند و با خلاقیت خودش روشی نوین را پایه‌گذاری نماید. متد زولتان کدای توسط او به صورت کاملا فرموله شده در اختیار علاقمندان حوزه آموزش موسیقی قرار گرفته است؛ تا به عنوان شیوه‌ای قدرتمند به تدریس موسیقی به کودکان سراسر جهان بپردازد.

برخی از نکات اصلی فلسفه زولتان کدای

 

  • هرکسی حق دارد سواد موسیقی داشته باشد و از آن لذت ببرد!
  • آواز می‌تواند و باید پایه‌ای برای همه انواع موسیقی فراهم کند
  • آموزش موسیقی باید در اولین فرصت ممکن آغاز شود
  • فرهنگ شخصی کودک را "زبان مادری" می‌سازد. موسیقی محلی موسیقی مادری کودک است. پس آهنگ‌های عامیانه فرصتی ایده‌آل برای آموزش موسیقی فراهم می‌کنند.

 

بیوگرافی زولتان کدای

زولتان کدای در 16 دسامبر 1882 میلادی در مجارستان متولد شد؛ و در 6 مارس 1967 میلادی در بوداپست، چشم از جهان فرو بست. او یکی از برجسته‌ترین شخصیت‌های فرهنگی مجارستان در قرن 20 بود. دانشمندی آهنگساز، قوم شناس، معلم موسیقی و فلیسوف، که پایه‌گذار متد کدای در آموزش موسیقی کودک بود.

او نقش مهمی در سبک آموزش موسیقی حرفه‌ای در مجارستان و سایر نقاط جهان ایفا کرده است. زولتان کدای معتقد بود که آموزش موسیقی باید در اولین فرصت ممکن آغاز شود. او معتقد بود که این متد می‌تواند تعداد افراد حرفه‌ای در حوزه موسیقی را افزایش دهد. همچنین کدای هنر موسیقی را به عنوان یک ارزش ذاتی برای کودکان مناسب می‌دانست. نقل قول زیر از زولتان کدای گواه این دیدگاه اوست:

"ما باید موسیقی را همانطور که بزرگسالان تحصیل کرده یک کتاب می‌خوانند به کودکان بیاموزیم: خواندن در سکوت، اما تصور کردن صدا"

نشانه‌های دست، در متد زولتان کدای

نشانه‌های دست بخش مهمی از متد زولتان کدای را شامل می‌شود. او برای آموزش موارد مختلفی از نشانه‌هایی که با دست ایجاد می‌شدند استفاده کرده است. در عمل این نشانه‌ها برای آموزش فواصل و رابطه میان نت‌های موسیقی استفاده می‌شود. این روش فهم دقیق و به خاطر سپردن رابطه بین فاصله‌ها را آموزش می‌دهد. کدای به کمک این روش آموزشی "سی بمل"، "سل دیز" و "فادیز" را آموزش می‌دهد. همچنین در این روش کودک با خواندن در گام‌های مختلف مینور و مدولاسیون آشنا می‌شود.

روش کدای تاکید زیادی روی آواز دارد. او معتقد است که هیچ نوآموزی نباید پیش از یادگیری سلفژ و نت خوانی، اقدام به نواختن ساز کند.

در نهایت باید گفت به دلیل علاقه وافر زولتان کدای به موسیقی‌های کلاسیک و ملی مجارستان، روش او بر اساس سه مرحله زیر شکل گرفته است:

 

  1. آموزش بازی‌های آوازی به کودکان
  2. آموزش خواندن موسیقی به کمک ملودی‌های ملی و محلی
  3. آموزش موسیقی به کمک ملودی‌های کلاسیک و با کیفیت بالای بین‌المللی

 

پس مواد اولیه این آموزش به شدت از دو منبع دریافت شده است: اول موسیقی محلی معتبر و دوم موسیقی با کیفیت بالا. از نظر کودای برای آموزش اولیه موسیقی، موسیقی محلی به خاطر اصطلاحات کوتاه و زبان ساده ایده‌آل است. او جمع‌آوری، تهیه و ترتیب آهنگ‌های زیادی از کودکان و والدین را برای استفاده آموزشی انجام داده است. موسیقی با کیفیت بالا در فرم‌های کوتاه و ساده نیز برای این سبک آموزش مورد نیاز بود؛ تا شکاف بین موسیقی محلی و آثار کلاسیک را از بین ببرد. به این ترتیب دانش‌آموزان را می‌توان به موسیقی علاقمند کرد و آنها را آموزش داد. مطالعات همچنین نشان داده است که روش کدای باعث بهبود ذهنیت، مهارت‌های ریتم، سواد موسیقی و توانایی خواندن قطعات به طور فزاینده پیچیده می‌شود. شکل‌گیری مفهوم، مهارت‌های حرکتی و عملکرد نیز از طریق روش کدای در حال توسعه است.

به طور خلاصه روش کدای زبان بین المللی موسیقی است. با توجه به این که این روش با هر فرهنگی سازگار است؛ و به شدت به توسعه موسیقی و آموزش آن اشاره دارد؛ امروزه روش‌های مبتنی بر متد کدای در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد.



:: بازدید از این مطلب : 16
|
امتیاز مطلب : 19
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : پنج شنبه 12 مهر 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهگل فرشچی

آموزشگاه موسیقی

در ادامه سلسله مقالات معرفی متدهای معتبر آموزش موسیقی کودک، در این مطلب وب‌سایت آموزشگاه موسیقی هنر پارسه به معرفی اجمالی روش شینیچی سوزوکی برای آموزش موسیقی به کودکان می‌پردازیم.

به زبان ساده روش شینیچی سوزوکی مبتنی بر این اصل است که تمام کودکان دارای توانایی هستند؛ و این توانایی را می‌توان از طریق محیط مناسب یادگیری، توسعه داد و تقویت کرد. همه کودکان به راحتی یاد می‌گیرند که چگونه زبان مادری خود را با سهولت نسبی صحبت کنند؛ و اگر همین روش آموزش یادگیری طبیعی در آموزش مهارت‌های دیگر اعمال شود؛ می‌توان آن مهارت‌ها را نیز به صورت موفقیت آمیزی بدست آورد. شینیچی سوزوکی به این روش به عنوان روش زبان مادری اشاره کرده است؛ و کل نظام درست آموزشی را به عنوان آموزش مهارت‌ها در نظر می‌گیرد.

شینیچی سوزوکی در سال 1898 میلادی در ژاپن متولد شد؛ و در دهه 1920 موسیقی غربی را در آلمان آموخت. او برای اولین بار در دهه 1930 آموزش موسیقی کودک را در ژاپن آغاز کرد؛ و در طول دوران پس از جنگ، ایده‌های خود برای آموزش به کودکان و فلسفه تدریس خود را توسعه داد. رویکرد شینیچی سوزوکی به تدریس در حال حاضر در بسیاری از نقاط جهان گسترش یافته و در همه جا به طور فزاینده‌ای موفقیت‌آمیز بوده است. از آنجایی که او یک ویولونیست بود؛ در ابتدا ایده‌های خود را در روش‌های تدریس ویولن اعمال کرد. اما از آن زمان به بعد و با توسعه جزئیات متد شینیچی سوزوزکی با بسیاری از ابزارهای دیگر، این متد در آموزشگاه‌های مخصوص کودکان و مهدکودک‌های مختلف، برای آموزش موارد گوناگونی به کار می‌رود.

عناصر مهم رویکرد سوزوکی به آموزش موسیقی

 

  • شروع اولیه (3-4 سال در اکثر کشورها طبیعی است)
  • اهمیت گوش دادن به موسیقی
  • یادگیری برای اجرا قبل از یادگیری برای خواندن
  • همکاری والدین
  • محیط پرورش و آموزش مثبت
  • استانداردهای بالای آموزش توسط معلمان آموزش دیده
  • اهمیت تولید یک صدای خوب از ساز، به روش متعادل و طبیعی
  • گزارش اصلی که توسط دانش‌آموزان متد سوزوکی در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد
  • تعامل اجتماعی با سایر کودکان: دانش آموزان سوزوکی از سراسر جهان می‌توانند از طریق زبان موسیقی با هم ارتباط برقرار کنند

 

اهداف روش سوزوکی

روش شینیچی سوزوکی بسیاری از کودکان را قادر می‌سازد تا موسیقی را با استانداردهای بالا اجرا کنند. تعداد قابل توجهی از دانش‌آموزان آموزش دیده با متد سوزوکی تبدیل به نوازندگان حرفه‌ای بسیار معتبری شده‌اند. با این حال، آموزش حرفه‌ای‌ها هدف اصلی نیست. بلکه در سراسر این متد تاکید بر توسعه عمومی کودک، در آموزش و پرورش از طریق موسیقی است. دکتر سوزوکی همیشه می‌گوید که آرزویش این بود که کیفیت‌های انسانی را در کودک تقویت کند. او در هر فرصتی از سیاست‌مداران، معلمان و والدین می‌خواست تا اطمینان حاصل کنند که پتانسیل کامل هر کودک توسعه یافته است. در پایان جملات دکتر شینیچی سوزوکی را در این بار می‌خوانید:

من می‌خواهم -اگر بتوانم- روش آموزش و پرورش را تغییر دهم. ایجاد آموزش و پرورش به معنای واقعی کلمه که باعث ایجاد و توسعه پتانسیل انسانی، بر اساس زندگی در حال رشد کودک باشد، هدف من است. به همین دلیل است که تلاش‌های من بر ارتقای استعدادهای آموزشی متمرکز است. عقیده من این است که نحوه تحصیل کودکان بسیار مهم است. عقیده من این است که همه کودکان در این جهان می‌توانند انسانهای خوب، افراد خوشحال و دارای توانایی های برتر باشند. من تمام انرژی‌هایم را برای این که به این امر برسم، اختصاص می‌دهم؛ زیرا اطمینان دارم که همه کودکان با این توانایی متولد می‌شوند.



:: بازدید از این مطلب : 7
|
امتیاز مطلب : 12
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : شنبه 7 مهر 1397 | نظرات ()